Napi Elemózsia

Egy kamerát berakunk egy gitárba, és elkezdjük a naplementében játszani a Ludovico Einaudi-tól az Una Mattina c. számot és a végeredmény bámulatos!

Fogott a lány egy ibolyántúli sugárzás fogására képes lámpát, fluoreszkáló homokot, egy frekvencia generátort, két hangfalat, és egy fém lapot, aztán meglátod mi történik!

Meggyőződésem, hogy az univerzális nyelv, amelyet mindenki megért az a zene. A rezgések alkotják a minket körülvevő és átölelő Univerzumot.

Számtalan kísérlet bizonyítja, hogy a rezgés megváltoztatja az anyagot (mint a videókon is látható), és Masaru Emoto is látta, mire képes egy pozitív gondolat a vízkristályokkal mikroszkóp alatt:

A hang hatása a testre

Ha a fenti szemmel látható igazságokra építünk, és arra a tényre, hogy 60 %-unk vízből áll, akkor kijelenthetjük hogy hatással van a teljes testünkre a hang! Itt van még egy videó a hatásáról:

Vegyünk egy hangfalat, gumi slagot (amit rá kell kötni valami vízforrásra), hang alkotó programot, és egy kamerát, ami képes rögzíteni 24 képkockát..

Jó ha tudod:

  • Az INGYENES VÁLTOZAT REKLÁMOKAT TARTALMAZ! Megéri előfizetni, mert nem lesznek idegesítő reklámok, és mert van mobilos változat is, így a háttérben is tudjuk zavartalanul hallgatni a kedvenc zenéinket!
  • A számok nem megjelenési sorrendben vannak, hanem akkor kerülnek fel, amikor rájuk találok!
  • Javaslom, hogy valahová írjátok hol tartottatok, mert különben elfelejtitek! Mobilon és netes lejátszóval nem elérhető a számozása a számoknak! Nekem feladatmegosztó programban van leírva, de papírra, határidő naplóba is felírhatjátok!
  • A beágyazott lejátszó csak 100 számot jelenít meg a listából és csak 30 másodpercig!
  • Ha rámentek a profilomra, még több listát követhettek vagy adhattok a saját műsorlistátokhoz! Jó barangolást!
  • A több száz számot tartalmazó korábbi listákat kizárólag Spotify felhasználók érhetik el! A listákon minden számot ömlesztve találhattok a teljesség igénye nélkül

Ha van már Spotify-od, kattints a kis lógóra a lenti lejátszóban jobb sarokban, és bejön a teljes lista!

Itt megnézheted magyar nyelven, hogy miket tud ez a varázs lejátszó, itt letöltheted a számodra megfelelő változatot.

Kérjük válaszd ki, hogy melyik útmutatót szeretnéd igénybe venni:

Vedd figyelembe, hogy az útmutató asztali gép nézetben készült, mobilon én nem használom!

A keresésbe pontosan írd be ezt: Napi Elemózsia
Majd nyomj a követés gombra! Keress a lejátszási listáim között, vagy egyszerűen gyere vissza erre az oldalra!

Több fajtája van a lejátszásnak, amikről én tudok azokat bemutatom.

A mappára kattintva:

 

Zöld nagy lejátszás gombbal, ami teljesen véletlenszerűen fogja lejátszani a műsorlistában található számokat:

Illetve a szám egyéni lejátszását, ami alapvetően nem látszik, az egér kurzorával felé kell menni és utána megjelenik:

Mindig látod bal alsó sarokban, hogy mit játszol éppen:

Ha netalántán eltévednél az oldalon (szoktam) akkor a rendszer kis hang gombbal jelzi, hogy hol járok! Vegyétek figyelembe, ha nem műsorlistáidban vagy éppen, meg kell újra keresned hogy merre jársz!

Bal oldalt rámész a plusz jelre és létrehozod:

 

Létrehozza a listát automatikusan:

 
Ha rákattintasz a nevére átnevezheted, ha a zene ikonra kattintasz pedig képet cserélhetsz:
 

Ha ezzel is megvagy, bal oldalt megfoghatod a nevet és oda rakod ahova szeretnéd! Egy zöld vonal jelzi, hogy hova rakja a rendszer!

Tegyük fel a műsorlistát be szeretnéd rakni egy mappába. Nyomsz egy jobb egér kurzort, és tessék! Elkészült az új mappád! Már csak bele kell húzni a kiválasztott műsorlistát, így az a része lesz:

 

Fontos tudni, hogy a mappa átnevezéséhez, újabb jobb kurzort kell nyomni az egéren, és ott az átnevezésre kattintani:

A keresés gombra kattintasz bal oldalt és kijön mindenféle műfaj, lista, kedvedre válogathatsz:

Rámegyek a számra az egér kurzorával oldalt (3 pötty), majd előjön három pont egymás mellett, jobb klikk az egér kurzorával és hozzáadás a gyűjteményhez. Itt vagy kiválasztod melyik gyűjteménybe kerüljön vagy nem adsz meg listát, és akkor külön számként bekerül balra a listádra! Utóbbihoz csupán a “Hozzáadás a gyűjteményhez” gombra kattints!

Műsorlistát úgy tudsz követni, hogy rámész az előadó EP-jére (kislemez) vagy az LP-jére (nagylemez), a három kis pontra kattintanasz, majd rányomsz bal egér kurzorral és létrehozod a műsorlistát vagy hozzáadod csak a számot a “Hozzáadás új műsorlistához” gombbal. Nyilván, ha az album vagy kislemez nevére kattintasz, az jön fel! Műsorlistáknál ugyanez a helyzet!

Profilt úgy követsz be, hogy rámész az előadó oldalára és ott szimplán megnyomod a ‘Követés’ gombot:

Hozzáadni műsorlistához úgy tudsz hogy a előadó zenéjénél a három kis gombra kattintanak, majd hozzáadják a gyűjteményhez:

Ha találsz egy jó számot egy műsorlistán, kattints a szám alatt az előadóra bal egér kurzorral és előjön az előadó oldala (ha több előadó van mindegyik név kattintható). Ez a lehetőség a műsorlistán szereplő számokra is igaz:

 

Ha látod jobbra van egy üres szív, ha azt megnyomod egy tetszőleges számnál, berakja bal oldalt a Kedvenc dalok listára:

Ha rámész az előadó oldalára:

 
Lefelé gördítesz, akkor böngészhetsz a hasonló zenéjű előadók között:
 

Sok éve használom már ezt a programot, de mindig van új a nap alatt! Ha például a kiválasztott számokat mind lejátszottad, véletlenszerűen adagolja a stílusokat az ízlésünk alapján a rendszer.

Kettő darab listát készít időről-időre az algoritmus vagy a rendszer. Mind a kettőt természetesen megmutatom!

Zeneradar:  az általunk kedves, BEKÖVETETT előadók legújabban felkerült számaival tölti fel ezt a listát és kedvünkre válogathatunk közöttük! Ehhez kattintsunk a “Keresés” gombra bal oldalt, nyomjunk az ÚJDONSÁGOK csempére:

Ott két lista ugrik fel, és a Zeneradart én jobb klikkel hozzá szoktam adni a Gyűjteményemhez:

E Heti Kaland: a következő lista a mi zenei stílusunk alapján hétről-hétre összeválogat bizonyos számú számot (mellékesen jegyzem meg, hogy LEGALÁBB a fele a számoknak innen kerül be a válogatásaim közé). Ehhez kattints újra a “Keresés” gombra, majd keresd meg a “Neked összeállítva” csempét:

 

Menj le legalulra az oldalon, és ott lesz két lista: az “Eheti kaland” és a “Zeneradar” is! Kattints rá a listára és mentsd el a Gyűjteményedhez vagy Kedvenceld be:

A prémium változattal le is töltheted a számokat és internet nélkül is hallgathatod például!

Mobilon ha a kezdőlapra mész, majd megnyomod a kis harangot, máris kidobja kedvenceid újdonságait:

A fent összerakott útmutatót azért hoztam létre, hogy pár fogást átadjak!
Ha bármilyen egyéb segítség kell, forduljatok a hivatalos MAGYAR NYELVŰ oldalhoz!

,,A valósággal csak az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...Ja, kérdés, hogy átérzed-e?"

— Akkezdet Phiai - Mivel játszol című számából