Jelen oldalon találhatod a havonta összeállított zenei listáimat. Ezek több ezer számot tartalmazó listák a Spotifyon, amelyeket két részre bontottam: KIKAPCS listáimon chillout, ambient és finom dallamokat gyűjtök össze, és a PÖRGŐS válogatásaimban pedig felemelő hangzásokat és táncra perdítő ritmusokat hallhatsz.

Az idei válogatásaim:

Ha van már Spotify-od, kattints a kis lógóra a lenti lejátszó jobb sarkában, és bejön a teljes lista!

Kérjük válaszd ki, hogy melyik útmutatót szeretnéd igénybe venni:

Vedd figyelembe, hogy az útmutató asztali gép nézetben készült, mobilon én nem használom! Itt vannak a régebbi listák is!

Több fajtája van a lejátszásnak, amikről én tudok azokat bemutatom.

A mappára kattintva:

 

Zöld nagy lejátszás gombbal, ami teljesen véletlenszerűen fogja lejátszani a műsorlistában található számokat:

Illetve a szám egyéni lejátszását, ami alapvetően nem látszik, az egér kurzorával felé kell menni és utána megjelenik:

Mindig látod bal alsó sarokban, hogy mit játszol éppen:

Ha netalántán eltévednél az oldalon (szoktam) akkor a rendszer kis hang gombbal jelzi, hogy hol járok! Vegyétek figyelembe, ha nem műsorlistáidban vagy éppen, meg kell újra keresned hogy merre jársz!

Bal oldalt rámész a plusz jelre és létrehozod:

 

Létrehozza a listát automatikusan:

 
Ha rákattintasz a nevére átnevezheted, ha a zene ikonra kattintasz pedig képet cserélhetsz:
 

Ha ezzel is megvagy, bal oldalt megfoghatod a nevet és oda rakod ahova szeretnéd! Egy zöld vonal jelzi, hogy hova rakja a rendszer!

Tegyük fel a műsorlistát be szeretnéd rakni egy mappába. Nyomsz egy jobb egér kurzort, és tessék! Elkészült az új mappád! Már csak bele kell húzni a kiválasztott műsorlistát, így az a része lesz:

 

Fontos tudni, hogy a mappa átnevezéséhez, újabb jobb kurzort kell nyomni az egéren, és ott az átnevezésre kattintani:

A keresés gombra kattintasz bal oldalt és kijön mindenféle műfaj, lista, kedvedre válogathatsz:

Rámegyek a számra az egér kurzorával oldalt (3 pötty), majd előjön három pont egymás mellett, jobb klikk az egér kurzorával és hozzáadás a gyűjteményhez. Itt vagy kiválasztod melyik gyűjteménybe kerüljön vagy nem adsz meg listát, és akkor külön számként bekerül balra a listádra! Utóbbihoz csupán a „Hozzáadás a gyűjteményhez” gombra kattints!

Műsorlistát úgy tudsz követni, hogy rámész az előadó EP-jére (kislemez) vagy az LP-jére (nagylemez), a három kis pontra kattintasz, majd rányomsz bal egér kurzorral és létrehozod a műsorlistát vagy hozzáadod csak a számot a „Hozzáadás új műsorlistához” gombbal. Nyilván, ha az album vagy kislemez nevére kattintasz, az jön fel! Műsorlistáknál ugyanez a helyzet!

Profilt úgy követsz be, hogy rámész az előadó oldalára és ott szimplán megnyomod a ‘Követés’ gombot:

Hozzáadni műsorlistához úgy tudsz hogy a előadó zenéjénél a három kis gombra kattintasz, majd hozzáadod a gyűjteményhez:

Ha találsz egy jó számot egy műsorlistán, kattints a szám alatt az előadóra bal egér kurzorral és előjön az előadó oldala (ha több előadó van mindegyik név kattintható). Ez a lehetőség a műsorlistán szereplő számokra is igaz:

 

Ha látod jobbra van egy üres szív, ha azt megnyomod egy tetszőleges számnál, berakja bal oldalt a Kedvenc dalok listára:

Ha rámész az előadó oldalára:

 
Lefelé gördítesz, akkor böngészhetsz a hasonló zenéjű előadók között:
 

Sok éve használom már ezt a programot, de mindig van új a nap alatt! Ha például a kiválasztott számokat mind lejátszottad, véletlenszerűen adagolja a stílusokat az ízlésünk alapján a rendszer. Szépen megtanulja mit szeretsz, és aztán a hasonlókat feldobja!

Kettő darab listát készít időről-időre az algoritmus vagy a rendszer. Mind a kettőt természetesen megmutatom!

Zeneradar:  az általunk kedves, BEKÖVETETT előadók legújabban felkerült számaival tölti fel ezt a listát és kedvünkre válogathatunk közöttük! Ehhez kattintsunk a „Keresés” gombra bal oldalt, nyomjunk az ÚJDONSÁGOK csempére:

Ott két lista ugrik fel, és a Zeneradart én jobb klikkel hozzá szoktam adni a Gyűjteményemhez, és onnantól bármikor hozzáférek:

E Heti Kaland: a következő lista a mi zenei stílusunk alapján hétről-hétre összeválogat bizonyos számú számot (mellékesen jegyzem meg, hogy LEGALÁBB a fele a számoknak innen kerül be a válogatásaim közé).

Ehhez kattints újra a „Keresés” gombra, majd keresd meg a „Neked összeállítva” csempét, amely ha legördítesz legalul van a Zeneradar mellett:

 

Menj le legalulra az oldalon, és ott lesz két lista: az „Eheti kaland” és a „Zeneradar” is! Kattints rá a listára és mentsd el a Gyűjteményedhez vagy Kedvenceld be:

A prémium változattal le is töltheted a számokat és internet nélkül is hallgathatod például!

Mobilon ha a kezdőlapra mész, majd megnyomod a kis harangot, máris kidobja kedvenceid újdonságait:

A fent összerakott útmutatót azért hoztam létre, hogy pár fogást átadjak!
Ha bármilyen egyéb segítség kell, forduljatok a hivatalos MAGYAR NYELVŰ oldalhoz vagy a hivatalos oldalhoz.

 

,,A valósággal csak az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...Ja, kérdés, hogy átérzed-e?"

Tipp

A sarokban lévő harang segítségével megkapod minden új tartalomról az értesítőt 😉👇