Zenei listáim

Jelen oldalon találhatod a havonta összeállított zenei listáimat, amelyeket két részre bontottam:

KIKAPCS listáinkon chillout, ambient és finom dallamokat gyűjtünk össze, amely tökéletes akár alvásra is, a PÖRGŐS válogatásainkban pedig felemelő hangzásokat és táncra perdítő ritmuskat hallhatsz, amik klasszak akár edzéshez is!

Meggyőződésem, hogy az univerzális nyelv, amelyet mindenki megért az a zene. A rezgések alkotják a minket körülvevő és átölelő Univerzumot.

Számtalan kísérlet bizonyítja, hogy a rezgés megváltoztatja az anyagot (mint a videókon is látható), és Masaru Emoto is látta, mire képes egy pozitív gondolat a vízkristályokkal mikroszkóp alatt:

De itt van egy másik érdekes videó a hanghullámokról:

Egy kamerát beraksz egy gitárba, és elkezdjük a naplementében játszani a Ludovico Einaudi-tól az Una Mattina c. számot és a végeredmény bámulatos!

Vagy egy másik:

Fogott a lány egy ibolyántúli sugárzás fogására képes lámpát, fluoreszkáló homokot, egy frekvencia generátort, két hangfalat, és egy fém lapot, aztán meglátod mi történik!

A hang hatása a testre

Ha a fenti szemmel látható igazságokra építünk, és arra a tényre, hogy 60 %-unk vízből áll, akkor kijelenthetjük hogy hatással van a teljes testünkre a hang! Itt van még egy videó a hatásáról:

Vegyél egy hangfalat, gumi csövet (amit rá kell kötni valami vízforrásra), hang alkotó programot, és egy kamerát, ami képes rögzíteni 24 képkockát másodpercenként.

A tudásom alapján nem csak jó hatással van ránk a zene, de még jól is esik hallgatni 😇

Alább találod a tanácsaimat, meg persze később találod a havi listáimat, illetve egy használati utasítást is a programhoz. Azt tanácsolom, hogy hallgasd a muzsikákat fülessel vagy jó hangfalon! Én egy pár ezer forintos headset-es fülest használok, de amikor tényleg figyelek a zenére, akkor ezt a fülest használom. Nem olyan vészes az ára!

Ezeket jó ha tudod:

  • Az INGYENES VÁLTOZAT REKLÁMOKAT TARTALMAZ! Megéri előfizetni, mert nem lesznek idegesítő reklámok, és mert van mobilos változat is, így a háttérben is tudjuk zavartalanul hallgatni a kedvenc zenéinket!
  • A számok nem megjelenési sorrendben vannak, hanem akkor kerülnek fel, amikor rájuk találok!
  • Javaslom, hogy valahová írjátok hol tartottatok, mert különben elfelejtitek! Mobilon és netes lejátszóval nem elérhető a számozása a számoknak! Nekem feladatmegosztó programban van leírva, de papírra, határidő naplóba is felírhatjátok!
  • A beágyazott lejátszó csak 100 számot jelenít meg a listából és csak 30 másodpercig!
  • Ha rámentek a profilomra, még több listát követhettek vagy adhattok a saját műsorlistátokhoz! Jó barangolást!
  • A több száz számot tartalmazó korábbi listákat kizárólag Spotify felhasználók érhetik el! A listákon minden számot ömlesztve találhattok a teljesség igénye nélkül:

Ha van már Spotify-od, kattints a kis lógóra a lenti lejátszóban jobb sarokban, és bejön a teljes lista!

Itt megnézheted magyar nyelven, hogy miket tud ez a varázs lejátszó, itt letöltheted a számodra megfelelő változatot.

Kérjük válaszd ki, hogy melyik útmutatót szeretnéd igénybe venni:

Vedd figyelembe, hogy az útmutató asztali gép nézetben készült, mobilon én nem használom!


Nyisd meg ezt a linket: SPOTIFY PROFILOM

Innentől egyértelmű, csak ügyesen! 😇 

Több fajtája van a lejátszásnak, amikről én tudok azokat bemutatom.

A mappára kattintva:

 

Zöld nagy lejátszás gombbal, ami teljesen véletlenszerűen fogja lejátszani a műsorlistában található számokat:

Illetve a szám egyéni lejátszását, ami alapvetően nem látszik, az egér kurzorával felé kell menni és utána megjelenik:

Mindig látod bal alsó sarokban, hogy mit játszol éppen:

Ha netalántán eltévednél az oldalon (szoktam) akkor a rendszer kis hang gombbal jelzi, hogy hol járok! Vegyétek figyelembe, ha nem műsorlistáidban vagy éppen, meg kell újra keresned hogy merre jársz!

Bal oldalt rámész a plusz jelre és létrehozod:

 

Létrehozza a listát automatikusan:

 
Ha rákattintasz a nevére átnevezheted, ha a zene ikonra kattintasz pedig képet cserélhetsz:
 

Ha ezzel is megvagy, bal oldalt megfoghatod a nevet és oda rakod ahova szeretnéd! Egy zöld vonal jelzi, hogy hova rakja a rendszer!

Tegyük fel a műsorlistát be szeretnéd rakni egy mappába. Nyomsz egy jobb egér kurzort, és tessék! Elkészült az új mappád! Már csak bele kell húzni a kiválasztott műsorlistát, így az a része lesz:

 

Fontos tudni, hogy a mappa átnevezéséhez, újabb jobb kurzort kell nyomni az egéren, és ott az átnevezésre kattintani:

A keresés gombra kattintasz bal oldalt és kijön mindenféle műfaj, lista, kedvedre válogathatsz:

Rámegyek a számra az egér kurzorával oldalt (3 pötty), majd előjön három pont egymás mellett, jobb klikk az egér kurzorával és hozzáadás a gyűjteményhez. Itt vagy kiválasztod melyik gyűjteménybe kerüljön vagy nem adsz meg listát, és akkor külön számként bekerül balra a listádra! Utóbbihoz csupán a “Hozzáadás a gyűjteményhez” gombra kattints!

Műsorlistát úgy tudsz követni, hogy rámész az előadó EP-jére (kislemez) vagy az LP-jére (nagylemez), a három kis pontra kattintanasz, majd rányomsz bal egér kurzorral és létrehozod a műsorlistát vagy hozzáadod csak a számot a “Hozzáadás új műsorlistához” gombbal. Nyilván, ha az album vagy kislemez nevére kattintasz, az jön fel! Műsorlistáknál ugyanez a helyzet!

Profilt úgy követsz be, hogy rámész az előadó oldalára és ott szimplán megnyomod a ‘Követés’ gombot:

Hozzáadni műsorlistához úgy tudsz hogy a előadó zenéjénél a három kis gombra kattintanak, majd hozzáadják a gyűjteményhez:

Ha találsz egy jó számot egy műsorlistán, kattints a szám alatt az előadóra bal egér kurzorral és előjön az előadó oldala (ha több előadó van mindegyik név kattintható). Ez a lehetőség a műsorlistán szereplő számokra is igaz:

 

Ha látod jobbra van egy üres szív, ha azt megnyomod egy tetszőleges számnál, berakja bal oldalt a Kedvenc dalok listára:

Ha rámész az előadó oldalára:

 
Lefelé gördítesz, akkor böngészhetsz a hasonló zenéjű előadók között:
 

Sok éve használom már ezt a programot, de mindig van új a nap alatt! Ha például a kiválasztott számokat mind lejátszottad, véletlenszerűen adagolja a stílusokat az ízlésünk alapján a rendszer.

Kettő darab listát készít időről-időre az algoritmus vagy a rendszer. Mind a kettőt természetesen megmutatom!

Zeneradar:  az általunk kedves, BEKÖVETETT előadók legújabban felkerült számaival tölti fel ezt a listát és kedvünkre válogathatunk közöttük! Ehhez kattintsunk a “Keresés” gombra bal oldalt, nyomjunk az ÚJDONSÁGOK csempére:

Ott két lista ugrik fel, és a Zeneradart én jobb klikkel hozzá szoktam adni a Gyűjteményemhez:

E Heti Kaland: a következő lista a mi zenei stílusunk alapján hétről-hétre összeválogat bizonyos számú számot (mellékesen jegyzem meg, hogy LEGALÁBB a fele a számoknak innen kerül be a válogatásaim közé). Ehhez kattints újra a “Keresés” gombra, majd keresd meg a “Neked összeállítva” csempét:

 

Menj le legalulra az oldalon, és ott lesz két lista: az “Eheti kaland” és a “Zeneradar” is! Kattints rá a listára és mentsd el a Gyűjteményedhez vagy Kedvenceld be:

A prémium változattal le is töltheted a számokat és internet nélkül is hallgathatod például!

Mobilon ha a kezdőlapra mész, majd megnyomod a kis harangot, máris kidobja kedvenceid újdonságait:

A fent összerakott útmutatót azért hoztam létre, hogy pár fogást átadjak!
Ha bármilyen egyéb segítség kell, forduljatok a hivatalos MAGYAR NYELVŰ oldalhoz!

,,A valósággal csak az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...Ja, kérdés, hogy átérzed-e?"

— Akkezdet Phiai - Mivel játszol című számából

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy legújabb írásainkat megkapd a postaládádba!

Ígérem nem küldök semmilyen felesleges promóciót, csak a tudattágító írásokat!

Kérlek vedd figyelembe, hogy feliratkozásoddal elfogadod automatikusan a mindenkori Adatkezelési Tájékoztatónkat.