Menu
Csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz!

Örömteli szülés

Örömteli szülés

A szülés és születés témaköre mindig is nagy figyelmet kapott. Az elmúlt években szerencsére egyre többen szólalnak fel ennek a csodálatos eseménynek a háborítatlansága és meghittsége mellett. Álláspontok találkoznak vagy feszülnek egymásnak, amikor arról esik szó, hogy otthonszülés vagy kórházi, érzéstelenítővel vagy nélküle, természetesen úton vagy császárral, dúlával vagy anélkül és még sorolhatnánk naphosszat. Amiben azonban szerencsére egyre nagyobb az egyetértés a kismamák, az orvosok és védőnők között is, hogy minden kisbabáját váró anyukának joga van dönteni, hogy miként szeretné világra hozni gyermekét.


Örömteli szülés Amikor megtudjuk a nagy hírt: Kisbabát várunk, az öröm és a meghatottság érzésén túl sok más új érzéssel, kérdéssel és bizonytalansággal találjuk szembe magunkat, főleg, ha első gyermekünk érkezéséről van szó. Megváltozni készül minden a testünkben, lelkünkben és életünkben szinte egyszerre. Számos olyan információ zúdul ránk, amikről korábban sosem hallottunk. Környezetünk minden lehetőséget megragad, hogy kért vagy kéretlen tanáccsal lásson el bennünket és örömteli vagy épp ijesztő szüléstörténetekkel szórakoztasson minket. Talán nem is sejtve, hogy a számára már szép emlékként létező történet számunkra teljesen idegen és ijesztő lehet.

Tele vagyunk kérdésekkel és sok esetben félelmekkel. Mikor és hogyan fog beindulni a szülés? Minden rendben lesz-e a kisbabával? Mennyi ideig fog tartani a vajúdás? Mennyire fog fájni? Szükség lesz-e érzéstelenítőre vagy képes vagyok elviselni? Mi fog egyáltalán történni a szülőszobán? Csodálatos vagy megviselő élmény lesz? Kuharcsik Réka HypnoBirthing® szülésfelkészítő, (HTIA) hipnoterapeuta, mentálhigiénés segítő szakember, maga is két gyermek édesanyja. Munkájával és HypnoBirthing® szülésfelkészítő tanfolyamaival a fenti kérdésekre segít választ adni és felkészíteni a várandós hölgyeket, hogy szülésük egy csodálat és meghitt élmény lehessen. Épp olyan, amilyet megálmodtak maguknak és kisbabájuk számára.

A Hipnoszülés azon az alapvető hiten alapul, hogy minden gyermeknek a gyengédség, a nyugalom és az öröm hangulatában kellene a világra jönnie. Amikor egy édesanya lelkileg és mentálisan is felkészült a szülésre, megtapasztalhatja azt az örömet, hogy gyermekét békésen, könnyebben, akár fájdalommentesen szülheti meg. A HypnoBirthing® rávilágít, mennyire fontos a várandóssághoz és a szüléshez való nyugodt hozzáállás. Segít megérteni, hogy a mentális félelem hogyan változik a nő testében fizikai feszültséggé, amely felesleges fájdalmat okozhat. A program arra is lehetőséget ad, hogy kapcsolatba kerüljünk magzatunkkal, és már a születése előtt is kommunikálni tudjunk vele. A kurzus elvégezhető egyedül vagy a gyermek apukájával is, így neki is lehetősége van rá, hogy megtanulja, hogyan segítse az anyát a relaxációban, melyekkel hatékonyan segíti a szülést.

Örömteli szülésA tréning során elsajátítható több relaxációs gyakorlat, melyeket a csoport együtt is gyakorol a találkozások alkalmával és otthon is fontos a gyakorlásra időt szánni, hogy a szülés napján már készség szinten legyen ismeretünk róla, ezzel is segítve a vajúdás és szülés eseményeit. A tanfolyamon tanultakat hanganyag és könyv is segíti ezzel is kihangsúlyozva az otthoni felkészülés, ráhangolódás és gyakorlás fontosságát. Megtanulhatunk nagyon fontos légzéstechnikákat és azt is hogyan támaszkodhatunk segítőnkre, valamint hogy a szüléskísérőnk (pl. apuka) miként tud számukra a vajúdás adott szakaszaiban a legnagyobb segítség lenni.

Réka a kurzus során a tanfolyam anyagát a relaxációkkal, videókkal és saját életéből merített tapasztalatokkal teszi igazán érdekessé és élvezhetővé, megteremtve a felkészüléshez szükséges nyugodt légkört. A tanfolyamról és HypnoBirthing-ről a http://oromteliszules.hu címen találtok további információt vagy kereshetitek Rékát a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen és a +3630/5309890-as telefonszámon, aki minden felmerülő kérdésre szívesen ad választ a számotokra.

Kapcsolódó videók

Napfényesség és Áldás | Napi Elemózsia © 2021